Tapflo
BROSHÜÜRID

Pump tutvustus

MahTpump, tuntud ka kui kolbpump või pöördpump, töötab põhimõtteliselt lihtsal tööpõhimõttel. Kui pump käivitatakse, tõmbab see kõigepealt sisse, haarab kaasa ja hoiab kinni kindla koguse vedelikku. Pumbatsükli järgmises osas surub pump vedeliku väljalaskeavasse. See loob positiivse vedeliku nihke, mis selgitab pumba põhimõtte nimetust.

Kui pump töötab sama kiirusega, siseneb ja väljub pumba kaudu sama kogus vedelikku, mistõttu on mahtpumpade puhul väga täpne, et anda tööstuslikes rakendustes teatud vedelikukogus välja.

ERI TÜÜPI MAHTPUMBAD

On palju erinevaid mahtpumpasid, mis kasutavad erinevaid tööpõhimõtteid. Vedeliku "positiivse nihke" loomise aluspõhimõte jääb samaks, kuid nagu allpool lugeda võib, saab seda vedeliku väljatõrjumist saavutada mitmel erineval viisil.

KOLBAMPUMP

Võib-olla kõige lihtsam turul saadaolev pumba tüüp. Need pumbad kasutavad vedeliku püüdmiseks ja liigutamiseks vastassuunalist liikumist. Üks näide on kolbpump.

PERISTALTILINE PUMP

Tuntud ka kui voolikupump, millel on elektrimootor, mis on ühendatud võllile, mis on varustatud rullide või kingadega. Kui pump käivitub ja pöörleb, surub rull/kingad voolikut kokku, tekitades vaakumi, mis tõmbab vedelikku sisse. Seejärel lükatakse vedelik väljundi suunas, kui järgmine rull või kinga liigub üle vooliku. Voolikupumpa kasutatakse sageli viskoossete ja abrasiivsete vedelike pumpamiseks, samas kui väiksemad variandid on populaarsed doseerimiseks ja proovide võtmiseks.

Hose pump

ROOTORPUMP

Need pumbad kasutavad vedeliku liigutamiseks pöörlevat elementi (näiteks hammasratas, kolb või tiivik). Seda tüüpi pumpade hulka kuuluvad näiteks kolbpumbad, mille puhul kasutatakse kahte üksteisega põimuvat kolbi. Kolbipumpa kasutatakse tavaliselt toiduainete tootmises ja rakendustes, kus on oluline vedeliku õrn käitlemine.

KRUVIPUMP

Pumbad, mis kasutavad vedeliku kogumiseks ja liigutamiseks pöörlevat kruvitaolist elementi. Näited hõlmavad ekstsentrilist kruvipumpa ja kaksikkruvipumpa.

IMPELLERPUMP

Tööratta pump töötab painduva tiiviku deformeerimisega pumba korpuse sees, luues vaakumi vedeliku liigutamiseks ja sujuva voolu loomiseks väljalaskeavasse. See põhimõte võimaldab õrnalt pumpamist, säilitades samal ajal suurepärase imemisvõime.

MEMBRAANPUMP

See pump kasutab vedeliku kogumiseks ja transportimiseks ühte või mitut painduvat membraani. Membraanpump on mitmekülgne pump, mis sobib erinevateks rakendusteks, sealhulgas söövitavate või abrasiivsete vedelike pumpamiseks keemiatööstuses, samuti vedelike ülekandmiseks rangete hügieeninõuetega keskkondades farmaatsia- ja toiduainetööstuses.

working principle diaphragm pump

MILLISED ON MAHTPUMBA EELISED?

Kui otsite usaldusväärset pumpa, on mitmeid põhjusi, miks valida mahtpumba. Siin on mõned neist:

SAAB KASUTADA DOSEERIMISEKS

Nagu eespool mainitud, on mahtpumba puhul suur täpsus, kui tegemist on vedeliku konstantse vooluhulgaga tarnimisega. Teatud kiiruse juures jääb vedeliku kogus igas pumba tsüklis samaks, mis võimaldab teil kalibreerida oma pumpa nii, et see annaks alati teie rakenduse jaoks õige koguse vedelikku.

ÕRN PUMPAMINE

Erinevad tööpõhimõtted, mille kohaselt mahtpumbad, mis ühel või teisel viisil tõrjuvad vedelikukoguse enne selle edasi liikumist, tekitavad mõningast turbulentsi. See vähendab vedeliku kahjustamise ohtu võrreldes näiteks tsentrifugaalpumbaga, kus kiirus ja turbulents on tavaliselt palju suuremad.

MITMEKÜLGNE PUMBA TÜÜP

Mahtpumbad suudavad töödelda mitmesuguseid vedelikke, alates väga viskoossetest osakesi sisaldavatest vedelikest kuni madala viskoossusega gaasideni, muutes need mitmekülgseks lahenduseks enamiku tööstuslike rakenduste jaoks.

ÕIGE PUMP VASTAVALT TEIE VAJADUSTELE

Mahtpump on väga tõhus ja usaldusväärne lahendus vedeliku ülekandmiseks paljudes tööstusrakendustes. Siiski võib variantide lai valik mõnikord tekitada tunde, et õige pumba leidmiseks on vaja navigeerida läbi džungli.

Siinkohal tuleme meie oma ulatusliku kogemusega appi. Võtke meiega julgelt ühendust ja me aitame teil leida teie vajadustele kõige ohutuma ja parema variandi!

About Tapflo. Tapflo Group is an independent, family owned, European manufacturer and global supplier of Air operated diaphragm pumps, centrifugal pumps and other industrial process equipment. Tapflo is represented by own sales offices in 30 countries and by independent distributors in more than 45 countries.